Οι βασικές πεποιθήσεις της αστρολογίας υπάρχουν από την αρχαιότητα. Αυτές οι δοξασίες ερμηνεύονται άριστα στο Ερμητικό (σχετικό με τον Ερμή τρισμέγιστο) γνωμικό "όπως πάνω, έτσι και κάτω". Οι περισσότερες από τις παραδόσεις της αστρολογίας που επικρατούν στον κόσμο είναι με βάση την βασική αρχή / πεποίθηση ότι τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα πάνω στη γη δεν είναι παρά καθρέφτισμα των εικόνων των γεγονότων που λαμβάνουν χώρα στον ουρανό. Ωστόσο, οι αστρολόγοι στη Δύση έχουν εμπλακεί σε μια διαμάχη σχετικά με τη φύση του μηχανισμού πίσω από την αστρολογία.

Η διαφορά εάν τα ουράνια σώματα είναι μόνον τα σημεία των εκδηλώσεων ή η αιτία των γεγονότων εξακολουθεί να υφίσταται. Μία από τις πεποιθήσεις που συνήθως υιοθετούνται από όλους τους αστρολόγους είναι ότι η θέση ορισμένων ουρανίων σωμάτων, είτε επηρεάζει, είτε σχετίζεται με τις ανθρώπινες υποθέσεις. Η σύγχρονη εξήγηση των αστρολογικών πεποιθήσεων είναι ότι το σύμπαν και συγκεκριμένα το ηλιακό σύστημα, είναι μια ενιαία μονάδα από μόνη της. Έτσι, ότι συμβαίνει σε ένα μέρος του σύμπαντος, πάντα αντανακλάται σε όλα τα άλλα μέρη επίσης.

Ωστόσο, οι σκεπτικιστές έχουν αμφισβητήσει την εγκυρότητα αυτής της πεποίθησης, διότι στερείται συγκεκριμένων αποδεικτικών στοιχείων. Σχεδόν όλες οι παραδόσεις της αστρολογίας βασίζονται σε σχετικές θέσεις και κινήσεις των ουρανίων σωμάτων και τον τρόπο μετακίνησης τους. Αυτά τα ουράνια σώματα περιλαμβάνουν βασικά τον Ήλιο, τη Σελήνη, τους πλανήτες, τα αστέρια και το σεληνιακό κύκλο. Οι θέσεις των φορέων αυτών υπολογίζονται με βάση τον τροπικό ή αστρικό ζωδιακό κύκλο, μαζί με τον τοπικό ορίζοντα (ανοδική) και κυρίαρχο πλανήτη.

Στη συνέχεια, είναι οι γεωμετρικές / γωνιακές σχέσεις μεταξύ των διαφόρων ουρανίων σωμάτων και γωνίες στο ωροσκόπιο που καθορίζεται, με βάση τις αστρολογικές όψεις. Η προγνωστική αστρολογία βασίζεται στην αστρολογική διαμετακόμιση και τις αστρολογικές ακολουθίες (κινήσεις). Στην περίπτωση των αστρολογικών διελεύσεων, οι αστρολόγοι προσπαθούν να ερμηνεύσουν την τρέχουσα κίνηση των πλανητών ως προς τη σημασία τους. Στις αστρολογικές ακολουθίες επικεντρώνονται στην πρόοδο του ωροσκόπου, με βάση μερικά μοντέλα που υπάρχουν. Αντί να βασίζονται στη στενή παρακολούθηση των ουράνιων αντικειμένων, αστρονομικά δεδομένα χρησιμοποιούνται ήδη από τους αστρολόγους του σήμερα.

Ζώδια & Ιδιότητες

Συμβατότητες

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Συνταγές Μαγειρικής.