• Κυρίαρχος Πλανήτης: Ήλιος
  • Πλησιέστερο Metal: Χρυσός
  • Τυχερή Ημέρα: Κυριακή
  • Τυχερά Χρώματα: Χρυσό, πορτοκαλί και κίτρινο.


Το φλογερό πνεύμα του Λέοντα είναι το αποτέλεσμα της κυριαρχίας του πλανήτη Ήλιου. Στην αστρονομία ο Ήλιος είναι ένα αστέρι, δεν είναι πλανήτης. Ωστόσο, η αστρολογία τον εξετάζει σαν πλανήτη, ο οποίος είναι ο κυρίαρχος πλανήτης του Λέοντα. Πιστεύεται ότι το όνομά του προέρχεται από τον Απόλλωνα, το Θεό του Ήλιου. Ο Ήλιος προσδίδει μια ενεργητική, ζωντανή και ισχυρή προσωπικότητα για τα άτομα που είναι γεννημένα κάτω από το ζώδιο του Λέοντα. Τα χαρακτηριστικά τους είναι ότι σπάνια καταπιέζονται και τα σχέδιά τους τις περισσότερες φορές εφαρμόζονται.Έχουν την τάση προς την απόκτηση της γνώσης και των καλλιτεχνικών επιτευγμάτων. Ο πλανήτης ενσταλάζει σε αυτούς ένα μεγάλο βαθμό αισιοδοξίας, που τους ωθεί να δεχθούν τις αποτυχίες μόνο ως προσωρινές αποτυχίες στο δρόμο προς την επιτυχία. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι συνήθως ορατό από τους άλλους ως συμβολικό για την εξαιρετικά καλή τους τύχη. Αυτά τα άτομα είναι γεμάτα με αυτοσεβασμό, την τιμιότητα και αφοσίωση. Έχουν άριστες ικανότητες επικοινωνίας και τείνουν να έχουν μια πολύ ελκυστική προσωπικότητα.

Το αρνητικό χαρακτηριστικά που συνδέονται με τους ανθρώπους που κυριαρχούνται από τον Ήλιο περιλαμβάνουν την τάση να παραβλέπουν τα μικρά προβλήματα και το να δίνουν έμφαση στην ατομική δόξα, και όχι στις υψηλές επιδόσεις. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια απαιτητική, αγέρωχη, εγωκεντρική, απερίσκεπτη και αναίσθητη προσωπικότητα. Μπορούν επίσης να γίνουν πάρα πολύ υπερήφανοι, αναίσθητοι, αλαζονικοί και αυταρχικοί. Σε περίπτωση που τα εν λόγω χαρακτηριστικά παρουσιάζονται για πάρα πολύ καιρό, μπορεί να επισκιάσουν πλήρως τα προτερήματά που έχουν αυτά τα άτομα. Ο Ήλιος την ελευθερία, το σκοπό, το πνεύμα, τη δύναμη της θέλησης, τη δύναμη και την τάξη.


Μαζί με τη γενναιοδωρία, εξασφαλίζει χαρακτηριστικά, όπως η δημιουργικότητα, ο αυτοσεβασμός και η τιμή. Η επιρροή του πλανήτη είναι κατά κύριο λόγο για το πώς ένα άτομο θα εκφραστεί, πως θα συμπεριφερθεί και τι κατεύθυνση θα ακολουθήσει για να επιτύχει τους στόχους του. Τα στοιχεία που σχετίζονται με τον Ήλιο είναι κατιφέδες, νάρκισσοι, λεβάντα, κέδρος, φοίνικες, πορτοκάλια, σταφύλια, λιοντάρια, παγώνια, κύκνοι και γάτες. Το μέταλλο που συνδέεται στενά είναι ο χρυσός και οι πιο κοντινές πέτρες είναι carbuncles (κόκκινες πολύτιμες πέτρες), ρουμπίνια και διαμάντια. Για εκείνους που γεννήθηκαν υπό την επήρεια του Ήλιου, τυχερή ημέρα είναι η Κυριακή και τυχερά χρώματα χρυσό, πορτοκαλί και κίτρινο.

Ζώδια & Ιδιότητες

Συμβατότητες

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Συνταγές Μαγειρικής.