Ο Αιγόκερως αντιπροσωπεύει τη δύναμη, την επιμονή, την αξιοπιστία και την σταθερότητα. Ένας Αιγόκερω έχει αποφασιστικότητα και εργάζεται για την επίτευξη του στόχου του, αργά και σταδιακά, όπως και η χελώνα στο γνωστό μύθο, πάντα καταλήγει να κερδίσει τον αγώνα. Είναι εξαιρετικά υπεύθυνος και ασκεί όλα τα καθήκοντά του με την μέγιστη δυνατή ειλικρίνεια. Ο Αιγόκερως είναι πολύ συναισθηματικός, αλλά ο σύντροφός του θα πρέπει να έχει πολύ υπομονή και να του δείξει πολλή αγάπη για να μπορέσει να βγει από το καβούκι του και να εκδηλώσει τα αληθινά συναισθήματά του. Σε αντίθετη περίπτωση, η αγάπη του, θα παραμείνει για πάντα ανέκφραστη.

Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο δεν μπορούν όλοι να επιτύχουν μεγάλη συμβατότητα στις σχέσεις τους με Αιγόκερους. Ο ιδανικός σύντροφος πρέπει να είναι υπομονετικός, ειλικρινής και πολύ αφοσιωμένος, όπως ακριβώς και εκείνος. Πρέπει επίσης να είναι και λιγάκι επιπόλαιος, για μπορέσει να το «παρασύρει» από την εργασία του και να τον κάνει να αισθανθεί αμέριμνος και παιχνιδιάρης, κάθε τόσο. Ένας Αιγόκερως μισεί λήθαργο και την αδιαφορία. Είναι πολύ αξιόπιστος, πιστός, συνεπής και ειλικρινής στις σχέσεις του και αναμένει το ίδιο από τους συντρόφους του.

Αιγόκερως - Κριός
Η συμβατότητα μεταξύ του Κριού και του Αιγόκερω δεν είναι και τόσο κακή. Και οι δύο είναι εξαιρετικά δραστήριοι, οι οποίοι γνωρίζουν πώς να προχωρήσουν προς την κατεύθυνση των στόχων τους.

Αιγόκερως - Ταύρος
Ο Ταύρος καθώς και ο Αιγόκερως πιστεύουν σε μια πρακτική προσέγγιση προς τη ζωή. Και στους δύο αρέσει να βλέπουν τη ζωή όπως είναι και να ζουν στον πραγματικό κόσμο. Όσον αφορά τις φιλοσοφικές και πνευματικές πτυχές της ζωής, δείχνουν μεγάλη συμβατότητα.

Αιγόκερως - Δίδυμοι
Ένας Δίδυμος και ένας Αιγόκερως έχουν πολύ διαφορετικές προσεγγίσεις για τη ζωή και μάλλον συχνότερα θα βρεθούν να κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση παρά προς την ίδια. Ο Αιγόκερως προτιμά να προχωράει με συστηματικό τρόπο, ακολουθώντας προκαθορισμένα σχέδια.

Αιγόκερως - Καρκίνος
Αν η παραδοχή «τα αντίθετα έλκονται» ισχύει, τότε η σχέση μεταξύ του Καρκίνου και του Αιγόκερου έχει σίγουρες πιθανότητες επιτυχίας. Στις περισσότερες πτυχές και χαρακτηριστικά της προσωπικότητας και του χαρακτήρα τους, δεν ταιριάζουν.

Αιγόκερως - Λέων
Τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Λέοντα δεν ταιριάζουν με αυτά του Αιγόκερω. Οι δύο τους έχουν περισσότερες διαφορές από ομοιότητες. Ένα Αιγόκερως δεν είναι πολύ συναισθηματικός και μπορεί εύκολα να ζήσει τόσο μόνος του όσο και δεσμευμένος.

Αιγόκερως - Παρθένος
Μια Παρθένος είναι τόσο ρεαλίστρια στις προσεγγίσεις της όσο και ο Αιγόκερως και οι δύο τους έχουν πολύ νηφάλια προσωπικότητα. Μπορούν να προβληθούν εύκολα, είναι απόλυτα αξιόπιστοι και έχουν ώριμες απόψεις.

Αιγόκερως - Ζυγός
Libra Σκορπιός και είναι κάπως διαφορετική και αρκετά ομοειδή. Η ρομαντική συμβατότητα της σχέσης τους είναι εξαρτάται από το πόσο πολύ η μία από αυτές είναι έτοιμη να προσαρμοστεί.

Αιγόκερως - Σκορπιός
Ένας Σκορπιός φοβάται την εμπλοκή του σε μια επιπόλαια σχέση όπως και ο Αιγόκερως. Και οι δύο είναι πολύ ευαίσθητοι και πολύ συναισθηματικοί, αλλά κανένας τους δεν το δείχνει.

Αιγόκερως - Τοξότης
Δύο εντελώς αντίθετα άτομα, ο Τοξότης και ο Αιγόκερως δεν είναι πολύ πιθανό να έχουν μια πολύ καλή συμβατότητα στη σχέση τους. Τίποτα  όμως δεν είναι αδύνατο σε αυτό τον κόσμο.

Αιγόκερως - Αιγόκερως
Ποιος μπορεί να κατανοήσει τη φύση ενός Αιγόκερω καλύτερα από έναν άλλο Αιγόκερω; Και οι δύο τους σκέφτονται με τη λογική και όχι με το συναίσθημα. Είναι πολύ πρακτικοί και προσγειωμένοι και πάντα έχουν σαφείς στόχους στη ζωή τους.

Αιγόκερως - Υδροχόος
Στην καλύτερη περίπτωση, ένας Αιγόκερως και ένας Υδροχόος μπορούν να συμπληρώσουν ο ένας τον άλλο. Στη χειρότερη περίπτωση, μπορούν να έρχονται σε σύγκρουση σχεδόν κάθε λεπτό από την πρώτη στιγμή που είναι μαζί. Θα εξαρτηθεί αν θα υπάρχει θετική εξέλιξη από τα χαρακτηριστικά του χαρακτήρα τους τα οποία έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ τους.

Αιγόκερως - Ιχθείς
Οι διαφορές μεταξύ ενός Αιγόκερω και ενός Ιχθύ είναι περισσότερο συχνές από ότι να συμπληρώνουν τις αντιθέσεις τους. Αν και είναι εντελώς αντίθετοι σε τόσες πολλές χαρακτηριστικά και απόψεις, ωστόσο φαίνεται να ταιριάζουν αρκετά καλά μεταξύ τους.

Ζώδια & Ιδιότητες

Συμβατότητες

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Συνταγές Μαγειρικής.