Ένας Υδροχόος καθώς και ένας Ιχθείς έχουν πολύ ανοιχτόμυαλη στάση απέναντι στη ζωή και οι δύο τους είναι λιγότερο πιθανό να είναι επικριτικοί για οτιδήποτε ή οποιονδήποτε. Ωστόσο, παρουσιάζουν πολλές αντιθέσεις, που κάνουν τη συμβατότητα μεταξύ τους αρκετά δύσκολη. Ο Ιχθύς είναι ως επί το πλείστον ένας ονειροπόλος, που κοιτάζει τον κόσμο από τη ρόδινη πλευρά του. Από την άλλη πλευρά, ο Υδροχόος έχει μια πολύ πιο πρακτική αντίληψη για τη ζωή και κατά περιόδους, μπορεί να οραματιστεί ακόμη και αυτά που οι άλλοι είναι υποχρεωμένοι να υλοποιήσουν στο μέλλον.

Οι Ιχθείς βασίζονται στη διαίσθηση, ενώ ένας Υδροχόος στηρίζεται στην ανάλυση και τη λογική. Οι πρώτοι είναι πολύ πιο συμπονετικοί από τον τελευταίο και μπορούν να αισθάνονται τον πόνο των άλλων πολύ βαθιά. Ο Υδροχόος εξετάζει τα προβλήματα των άλλων ανθρώπων από αντικειμενική άποψη και δεν επηρεάζεται πάρα πολύ από αυτά. Όντως, έχει τη δυνατότητα να αποσπά τον εαυτό του από ανθρώπους και καταστάσεις, πολύ εύκολα. Ο Ιχθύς είναι λιγότερο πιθανό να αποκομίσει από αυτή τη σχέση, την οικειότητα και ζεστασιά που τόσο πολύ επιθυμεί σε μια σχέση.

Υδροχόος άνδρας – Ιχθείς γυναίκα
Και οι δύο, δείχνουν ακραία συμπεριφορά, αλλά σε διαφορετικές περιπτώσεις. Αυτός σκέφτεται πολύ και αυτή αισθάνεται πάρα πολύ. Στα αρχικά στάδια, αυτή θα εντυπωσιαστεί με τη χαλαρή και ανέμελη στάση του απέναντι στη ζωή. Ωστόσο, η έλλειψη του πάθους και της αδυναμίας του να εμπλακεί πολύ έντονα στη σχέση είναι πιθανό να την αφήσουν αμέτοχη. Είναι πάρα πολύ συναισθηματικά εξαρτώμενη και προσκολλημένη και αυτί δεν δείχνει να τον αφορά. Ποτέ δεν θα μπορεί να της προσφέρει τη ζεστή φωλιά  που επιθυμεί και αυτή ποτέ δεν θα μπορεί να είναι τόσο ανεξάρτητη όπως αυτός επιθυμεί να είναι.

Υδροχόος γυναίκα – Ιχθείς άνδρας
Η μακροχρόνια συμβατότητα της σχέσης μεταξύ μιας γυναίκας Υδροχόου και ενός άνδρα Ιχθύ δεν έχει καμία εγγύηση. Είναι πιθανό να τελειώσει μόλις αρχίσει, ίσως και νωρίτερα. Ο λόγος είναι ότι οι δυο τους αναζητούν εντελώς διαφορετικές ιδιότητες στο σύντροφό τους. Αυτός θέλει να έχει μια στενή και φιλική σχέση, ενώ η ίδια επιθυμεί κάποιον με τον οποίο μπορεί να πάει σε περιπέτειες, να διερευνήσει και να διασκεδάσει. Δεν θέλει να είναι δεσμευμένη και αυτός τη θέλει μαζί του όλη την ώρα. Μπορεί να μην είναι σε θέση να της δώσει την ελευθερία που επιθυμεί και η ίδια δεν μπορεί να είναι σε θέση να του δώσει την ζεστασιά που θέλει.

Ζώδια & Ιδιότητες

Συμβατότητες

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Συνταγές Μαγειρικής.