Το παιδί Ιχθείς ζει σε ένα ονειρικό κόσμο, όπου υπάρχουν ξωτικά, νεράιδες και μαγικά δέντρα. Είναι κάπως διαφορετικό από τα άλλα παιδιά, που ποτέ δεν θα φωνάξει, ή θα ρίξει πράγματα για να γίνει το δικό του. Έχει την καλύτερη τακτική, θα σας γοητεύσει ώστε να συμφωνήσετε σε ότι θελήσει. Ακόμη και αφού μεγαλώσει, η παιδιάστικη πτυχή της προσωπικότητάς του, ποτέ δεν θα το αφήσει. Ο προσποιητός κόσμος του πάντα θα το ελκύει. Κάθε φορά που κάνετε κάτι σημαντικό, απλώς δημιουργεί ένα μικρό κόσμο γύρω του.

Χρησιμοποιήσετε κάποια μαλακά παιχνίδια, όπως μπαλόνια, κούκλες, κ.λπ., για να το κάνετε αυτό και ποτέ δεν θα ακούσετε λέξη από αυτό. Ένα μωρό Ιχθείς έχει μια πολύ ανεπτυγμένη έκτη αίσθηση και διαίσθηση. Αυτό το ιδιαίτερο γνώρισμα της προσωπικότητας του μπορεί να σας φέρει σε αμηχανία πάρα πολλές φορές. Θα αντιμετωπίσετε μεγάλη δυσκολία να τον κάνετε να τηρεί χρονοδιαγράμματα και το πρόγραμμά του. Δεν θα φάει γιατί ήρθε η ώρα για το γεύμα ή ύπνο επειδή η ώρα πήγε 11 μ.μ.. Θέλει να τρώει όταν πεινάει, να κοιμάται όταν είναι κουρασμένο και να παίζει όταν κάτι εξάπτει φαντασία του.Θα είναι καλύτερα αν έχετε προσαρμόσει τον εαυτό σας με το πρόγραμμά του. Όντως, το παιδί σας θα σας διδάξει να μην είστε σκλάβος του ρολογιού. Γι 'αυτό, το ρολόι, είναι μόνο ένα πράγμα, που θα του υπαγορεύσει πώς να ζει τη ζωή του. Δεν είναι πολύ σίγουρο για τις ικανότητές του και θα πρέπει να είναι βεβαιώνετε ξανά και ξανά. Μην ξεχάσετε να του δώσετε την απαραίτητη προσοχή και θαυμασμό. Στη συνέχεια, κάθε λίγο και λιγάκι, θα θέλει να μείνει μόνο του. Είναι καλύτερα να το αφήσετε μόνο του και θα επανέλθει κάποια στιγμή, αν και μπορεί να είναι η ώρα για το δείπνο και όχι για το γεύμα.


Συμβάσεις και πρότυπα δεν ταιριάζουν με χαρακτηριστικά του προφίλ του παιδιού Ιχθύ και το βρίσκει πολύ δύσκολο να τα τηρεί. Έτσι, οι καθηγητές του θα βρουν λίγο δύσκολο να το εντάξουν σε ένα συγκεκριμένο καλούπι. Θα έχει ενδιαφέρον για τις διάφορες μορφές τέχνης, μουσική, χορό και γενικά ότι είναι δημιουργικό. Ένα παιδί Ιχθύς είναι αρκετά καλό με τις λέξεις και συμμετέχει στην ποίηση ή την αφήγηση μιας ιστορίας. Με το χειρισμό των ευθυνών δύσκολα θα τα καταφέρει και θα πρέπει να του το διδάξετε. Το ψαράκι είναι επίσης εξαιρετικά ευαίσθητο και τα σκληρά λόγια είναι αρκετά για να το κάνουν να δακρύσει.

Θα έχει μια βαθιά σοφία και θα προτιμά ως επί το πλείστον να ξοδεύει το χρόνο του με τους ενήλικες, και όχι τα παιδιά. Οι άνθρωποι κατηγορούν συχνά τα παιδιά Ιχθείς που είναι γεννημένα Μάρτιο ως ψεύτες, αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Δεν έχουν καμία δολιότητα. Απλά έχει το δικό του όραμα για τον κόσμο και η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή για αυτό. Έτσι, προσθέτει το δικό του χρώμα και ζεστασιά σε μια κατάσταση ώστε να είναι κάπως υποφερτή. Χρειάζεται τη συμπάθειά σας ή μπορεί να περιοριστεί σε μια σιωπηρή, κατάθλιψη. Αυτά που το παιδί Ιχθείς βλέπει και ακούει, δεν μπορεί άλλο πρόσωπο στον κόσμο να φανταστεί.

Κάθε φορά που ξεκινά να φαντάζεται, να το ενθαρρύνετε να εκφράσει, μέσω της ζωγραφικής, ποιημάτων ή άλλων μορφών τέχνης. Στη συνέχεια, σκουντήξτε το απαλά για να αντιμετωπίσει την ωμή πραγματικότητα της ζωής. Σιγά – σιγά, θα μάθει να δέχεται τον κόσμο όπως είναι. Να μην καταπνίγεται τις φαντασιώσεις του? Τις χρειάζεται, ώστε να αυξηθεί η δύναμη του να αντιμετωπίσει τα γεγονότα της ζωής. Αφού έχει αναζωογονήσει την ψυχή του, θα είναι σε θέση να κάνει το ίδιο και για τους άλλους. Μπορείτε πάντα να μάθετε από την υπομονή του, τη φαντασία του και την ηρεμία του. Σχετικά με το ασημένια αστέρια που ακολουθεί, απλά περιμένετε και είναι πιθανό ότι μια μέρα, θα τα φέρει στο σπίτι και στη συνέχεια, μπορείτε να ευχηθείτε και εσείς σ’ αυτό!

Ζώδια & Ιδιότητες

Συμβατότητες

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Συνταγές Μαγειρικής.