Τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Λέοντα δεν ταιριάζουν με αυτά του Αιγόκερω. Οι δύο τους έχουν περισσότερες διαφορές από ομοιότητες. Ένα Αιγόκερως δεν είναι πολύ συναισθηματικός και μπορεί εύκολα να ζήσει τόσο μόνος του όσο και δεσμευμένος. Είναι πολύ προσγειωμένος και το να εμπιστευθεί τους ανθρώπους δεν του είναι και τόσο εύκολο. Από την άλλη, έχουμε το Λέοντα, ο οποίος είναι πολύ θερμός και συναισθηματικός και ζει μια ζωή επιπέδου. Χρειάζεται να διατηρεί ένα ορισμένη status και θα κάνει τα πάντα για να το πετύχει. Ακόμη και στον οικονομικό  τομέα, δεν είναι συμβατοί μεταξύ τους.

Ο Αιγόκερως προτιμά να αποταμιεύει χρήματα για μια δύσκολη κατάσταση, ενώ το λιοντάρι λατρεύει τη φιγούρα. Ζει στο παρόν και το μέλλον δεν φαίνεται να τον απασχολεί πολύ. Αρέσκεται στο να τους εκτιμούν και να τους κολακεύουν, κάτι που είναι εντελώς αντίθετο με τη φύση του Αιγόκερου. Ας δούμε και τις θετικές πτυχές αυτής της σχέσης. Και οι δύο πιστεύουν στη δέσμευση και την αφοσίωση και αυτές θα είναι δυο από τις σημαντικές ιδιότητες που συμβάλλουν στη συμβατότητά τους. Πρέπει να μάθουν να δίνουν στον άλλο λίγο χώρο και να μάθουν να εναλλάσσονται στους ρόλους τους εκ περιτροπής.

Λέων άνδρας – Αιγόκερως γυναίκα
Μεγάλες προσπάθειες πρέπει να γίνουν και από τις δύο πλευρές για να λειτουργήσει αυτή η σχέση ομαλά. Εκείνος χρειάζεται πάρα πολλή εκτίμηση και εκείνη δεν είναι πάρα πολύ καλή στο να εκφράζεται. Η επιθετικότητα του και ο υπερβολικός χαρακτήρας επίσης θα αποτελέσουν αιτίες να μην τα πάνε πολύ καλά. Ο Λέων πρέπει να είναι στο κέντρο της προσοχής ενώ ο Αιγόκερως δεν τρέχει ποτέ πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας. Οι πιθανότητες για μονοτονία σε αυτή τη σχέση είναι αρκετά χαμηλές. Και οι δύο πρέπει να κατανοήσουν τις απόψεις του άλλου και να συμβιβαστούν λιγάκι.

Λέων γυναίκα – Αιγόκερως άνδρας
Μια γυναίκα Λέων αγαπά τις συγκεντρώσεις, της αρέσουν οι συναναστροφές και νιώθει πολύ άνετα με τα φώτα στραμμένα πάνω της. Ένας άντρας Αιγόκερως, από την άλλη πλευρά, είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικός και μπορεί επίσης να φαίνονται αρκετά ψυχρός κατά διαστήματα. Ο αυθορμητισμός της μπορεί να συνθλίβεται από την υπερβολική προβλεψιμότητά του. Εκείνη ζει τη ζωή με τους κανόνες και σε εκείνον αρέσει να τους παραβαίνει. Από τη θετική πλευρά, θα αγαπήσει την αποφασιστικότητά της και την ισχυρή της θέληση και εκείνη θα λατρέψει την αίσθηση δέσμευσης και αξιοπιστίας που της προσφέρει. Εφόσον καταφέρουν να συνεννοηθούν, αυτή η σχέση μπορεί να πάει πραγματικά καλά.

Ζώδια & Ιδιότητες

Συμβατότητες

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Συνταγές Μαγειρικής.