Ένα παιδί που γεννήθηκε το Σεπτέμβριο είναι συνήθως πιο ήσυχο, ήρεμο και ειρηνικό από ό, τι τα άλλα παιδιά. Ταυτόχρονα, είναι επίσης αρκετά προσεκτικό, παρατηρητικό, γρήγορο και άμεσο. Ένα παιδί Παρθένος θα είναι πολύ γκρινιάρης για τα τρόφιμα και είναι καλύτερα να μην προσπαθείτε να το ταΐζετε κάτι που δεν αρέσει. Διαφορετικά, το φαγητό θα καταλήξει στο πάτωμα, πάνω στο τραπέζι, παντού, εκτός από το στομάχι του. Εκτός από αυτό, θα είναι ένα πολύ ευχάριστο παιδί, το οποίο θα έχει ελάχιστα ξεσπάσματα. Η καθαριότητα και η τάξη είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός παιδιού Παρθένου.

Δε θα πρέπει να τρέχει πίσω του για να έχει το δωμάτιό του καθαρό, θα είναι πάντα καθαρό. Δεν θα είναι πάρα πολύ άνετο μπροστά από αγνώστους ή ένα μεγάλο πλήθος, αλλά θα το βρείτε σπάνια να κάθεται ήσυχα με τους φίλους και την οικογένεια. Θα είναι πολύ εύκολο να πειθαρχήσει και θα κάνει πάντα τις δουλειές του στην ώρα τους. Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να του το ζητήσετε με το μαλακό, γιατί η κριτική δεν θα σας οδηγήσει πουθενά με τα παιδιά Παρθένους. Όντως, έχουν την τάση να σκέφτονται  πάρα πολύ τα λάθη τους σε σημείο που μπορεί να καταλήξουν να αρρωστήσουν.Μπορείτε να του δώσετε απλές καθημερινές δουλειές και να τις εκτελέσει τέλεια. Ένα παιδί Παρθένος είναι αξιόπιστο, ειλικρινές, ευπροσάρμοστο, υπεύθυνο και φιλικό. Συνήθως, έχει ένα πολύ ευχάριστο ταμπεραμέντο, εκτός αν το πείραξαν ή επικρίθηκε πάρα πολύ. Στη συνέχεια, μπορεί να γίνει πάρα πολύ ιδιότροπος για το καλό του. Τα χαρακτηριστικά του προφίλ του περιλαμβάνουν ιδιότητες όπως η τιμιότητα και η αυτοσυγκέντρωση. Θα πρέπει να το διδάξετε πώς να συγκρατηθεί όταν ο δάσκαλος κάνει ένα λάθος. Οι Παρθένοι βρίσκουν εξαιρετικά δύσκολο να δεχθούν οποιαδήποτε γεγονός δεν έχει καμία απόδειξη εγκυρότητας.

Το παιδί σας Παρθένος θα θέσει ζήτημα και στα γεγονότα που αναφέρονται στα βιβλία και θα ζητήσει επιπλέον εξήγηση. Θα έχει πάντα την ανάγκη εκμάθησης περισσότερων. Έχοντας λιγότερες γνώσεις από άλλους, δεν θα τα πηγαίνει πάει καλά με τον εαυτό του. Η αποδοχή μιας φιλίας δεν έρχεται εύκολα σε ένα Παρθένο και αν πιεστεί για αυτό, αυτός κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει πάρα πολύ διστακτικό να προχωρήσει. Είναι καλύτερο να τραβάει την προσοχή ακόμα και όταν γνωρίζει ότι ξέρετε για αυτό. Εκτός από την συναισθηματική αγάπη, θα χρειασθεί επίσης από εσάς να το παρηγορήσετε.

Ποτέ δεν σας το δείξει αυτό, αλλά χρειάζεται τις αγκαλιές και τα φιλιά σας. Δεδομένου ότι ένα παιδί Παρθένος τείνει να είναι πολύ ντροπαλό, σεμνό και ταπεινό, θα χρειαστεί τη συνεχή διαβεβαίωση ότι είναι τόσο ελκυστικό όπως και τα περισσότερα παιδιά. Του αρέσει η ευταξία και είναι καλύτερα να μη διαταράξετε τον τρόπο που έχει συμμαζέψει τα πράγματά του στο ντουλάπι του. Είναι επίσης πολύ ιδιότροπο για το χρόνο και ποτέ δεν θα αργήσει για το σχολείο. Με ένα παιδί Παρθένος, όλα πρέπει να είναι τέλεια. Αν δεν είναι έτσι, να είστε έτοιμοι να ακούσετε την κριτική του.

Κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει της κριτικής ματιάς του χωρίς να εξαιρεί τον εαυτό του. Θα χειριστεί πάντα τις ευθύνες του, θα ξοδεύει τα χρήματα με προσοχή και θα είναι χρήσιμο σε όλο το σπίτι. Ένα παιδί Παρθένος ωριμάζει συνήθως νωρίς και θα επιδείξει σοφία πολύ πέρα από την ηλικία του. Μπορείτε να το κακομάθετε, χωρίς τον κίνδυνο να γίνει πολύ χαϊδεμένο. Να ενθαρρύνετε τη φαντασία του Θα το βοηθήσετε στην επίτευξη της τέλειας συναισθηματικής ισορροπίας. Μπορεί να απαιτεί υπερβολική τελειότητα από σας, αλλά στη συνέχεια, πάντα θα είναι εκεί όταν το χρειάζεστε!

Ζώδια & Ιδιότητες

Συμβατότητες

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Συνταγές Μαγειρικής.