Αν εξετάσουμε τα συναισθήματα, ο Σκορπιός παίρνει το προβάδισμα έναντι του Ζυγού. Τα συναισθήματά του είναι πολύ βαθύτερα και πολύ πιο έντονα. Όταν ένας Ζυγός κάνει μια σχέση, διατηρεί πάντα μια μικρή απόσταση και επιφυλακτικότητα. Η κτητικότητα, ο οποίος αποτελεί μέρος του προφίλ των Σκορπιών, δεν εμφανίζεται πουθενά σε μια σχέση με ένα Ζυγό. Ο Σκορπιός χρειάζεται να αισθάνεται ένα με το/τη σύντροφό του, ενώ ο Ζυγός χρειάζεται κάποιο χώρο και ελευθερία. Ταυτόχρονα, η ισορροπημένη στάση των Ζυγών μπορεί να σταθεροποιήσει τον εξτρεμισμό του Σκορπιού πολύ καλά.

Ωστόσο, η αντικειμενικότητα του Ζυγού μπορεί, κατά καιρούς, να ενοχλήσει ένα Σκορπιό, του οποίου το πάρα πολύ πάθος μπορεί να διαταράξει το Ζυγό. Και οι δυο τους είναι ρομαντικοί και θα πλημμυρίσουν με αγάπη και προσοχή το σύντροφό τους. Η χημεία μεταξύ τους θα είναι μεγάλη και η έλξη ισχυρή. Ο Σκορπιός πρέπει να ελέγχει τα συναισθήματά του για υπερβολική ζήλια και κτητικότητα και ο  Ζυγός πρέπει να επιδείξει κάποια μικρότερη επιφυλακτικότητα και τότε αυτή η σχέση μπορεί να κάνει θαύματα. Και οι δύο αλληλοσυμπληρώνονται και έτσι αντισταθμίζουν τα αδύνατα σημεία του άλλου.

Ζυγός άνδρας – Σκορπιός γυναίκα
Η σχέση ενός Ζυγού άνδρα και μιας γυναίκας Σκορπιού θα χρειαστεί προσπάθεια και από του δύο για να εξελιχθεί σε κάτι σημαντικό και μακράς διαρκείας. Η συμβατότητα μεταξύ τους δεν είναι πάρα πολύ καλή, αλλά ούτε και πολύ κακή. Είναι πολύ κτητική, καθώς και πολύ ζηλιάρα. Το ήπιο φλερτ του με άλλα κορίτσια πιθανό να μην της αρέσει καθόλου. Η ανάγκη της για φροντίδα μπορεί να έρθει σε αντίθεση με την ανάγκη του για ελευθερία. Αν και μπορεί να υπάρξει αρχική έλξη, οι προοπτικές μιας μεγάλης συμβατότητας είναι μικρές.

Ζυγός γυναίκα – Σκορπιός άνδρας
Η Ζυγός γυναίκα είναι πολύ εύκολο να γίνει ελκυστική για ένα παθιασμένο Σκορπιό, αλλά εάν αυτό θα εξελιχθεί σε μια σοβαρή σχέση είναι ένα τελείως διαφορετικό ζήτημα. Θα έχουν ευφυείς συνομιλίες μεταξύ τους και επίσης θα υπάρξει αμοιβαία συμπάθεια. Όμως, αυτός είναι πολύ ισχυρογνώμων και αυτό μπορεί να την οδηγήσει στην απόρριψη όταν έρθει η ώρα να πάρει αποφάσεις. Casual. Η σχέση της με το αντίθετο φύλο, δεν θα έχει κάποιο αντίκτυπο σε αυτόν και εκείνος μπορεί να μην είναι σε θέση να της δώσει την ανεξαρτησία που τόσο πολύ επιθυμεί.

Ζώδια & Ιδιότητες

Συμβατότητες

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Συνταγές Μαγειρικής.