Ένα παιδί Τοξότης θα είναι πολύ φιλικό από την πιο τρυφερή του ηλικία. Θα δείξει μεγάλο ενθουσιασμό για τους ανθρώπους, επιθυμώντας να τον αγαπούν για αυτό που είναι. Η μικρή καρδιά του θα ραγίσει από την απογοήτευση, αν κάποιος δεν ανταποκριθεί. Θα είναι σαν ένας μικρός κλόουν, ο οποίος είναι πρόσχαρος, ευχάριστος και άτακτος. Ένα παιδί Τοξότης ποτέ δεν θα θέλει να μείνει μόνο, ακόμα και όταν πρέπει να κοιμηθεί. Θα είναι το πιο άνετο μεταξύ παιδιών που μιλούν, γελούν και παίζουν. Όντως, αγαπά να είναι γύρω από χαρούμενους ανθρώπους.

Αν δεν του παρασχεθεί αυτό το είδος περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα μεγαλώνει, μπορεί να γίνει λίγο κυνικό ως προς τη ζωή. Τα περισσότερα από τα παιδιά Τοξότες αρχίζουν να κάνουν σχέδια μακριά από τους οικογενειακούς δεσμούς, καθώς μεγαλώνουν. Οι τυπικές διατυπώσεις είναι κάτι που δεν μπορεί να κατανοήσει και η ειλικρίνεια είναι κάτι που δεν θα απουσιάσει ποτέ. Το να λέει απλά και σκληρά την αλήθεια είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός παιδιού Τοξότη. Θα πρέπει να του υπενθυμίσετε να μετριάσει λίγο τη βιαιότητα της αλήθειας. Έχει ένα πολύ περίεργο το μυαλό και την κάθε εντολή σας θα πρέπει να υποστηρίζεται από μια καλή, λογική.Εάν δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, ξεχάστε ότι θα του διδάξετε οτιδήποτε. Ακόμα κι αν προσπαθήσετε να το κάνετε, μπορείτε να πάρετε πίσω περιφρόνηση. Ποτέ μα ποτέ μην πείτε ψέματα μπροστά του γιατί θα βλάψει το σεβασμό που έχει για σας. Εάν έχετε δίκιο, υψώστε το ανάστημά σας και δώστε του ένα λόγο για αυτό. Εάν κάνετε λάθος, να το δεχθείτε  αντί να του πείτε ψέματα. Μπορεί εύκολα να καταλάβει ότι δεν του λέτε την αλήθεια. Ένα πράγμα που θα βρείτε στο χαρακτηριστικό προφίλ χαρακτηριστικά των παιδιών Τοξοτών είναι η περιέργεια. Η λέξη «γιατί;» θα υπάρχει σχεδόν σε όλες τις προτάσεις.

Θα ξυπνάει με μια ερώτηση στο μυαλό του και θα κοιμάται, με ένα κατάλογο ερωτημάτων. Οι φωνές δεν πρόκειται να βοηθήσουν, είναι καλύτερα να του δώσετε ειλικρινείς, και μερικές φορές λιγάκι παραποιημένες απαντήσεις. Ένα παιδί Τοξότης δεν θα κάνει κάτι μόνο και μόνο επειδή αυτό είναι το κοινωνικό πρότυπο. Θα πρέπει να τον πείσετε με τη λογική. Αν κάτι δεν το βοηθάει στην πρόοδο και την ευημερία του, να είστε σίγουροι ότι ποτέ δεν θα το κάνει.

Κατά την παιδική του ηλικία, να είστε εφοδιασμένοι πάντα έτοιμοι με φάρμακα, αντισηπτικά και επιδέσμους. Είναι επιρρεπές σε ατυχήματα και θα τα χρειάζεται κάθε λίγο και λιγάκι. Χρειάζεται την ελευθερία του και μπορεί να απομακρυνθεί από το σπίτι νωρίτερα από ότι τα άλλα παιδιά. Έτσι, είναι καλύτερα να είμαστε προετοιμασμένοι και για αυτό το σενάριο. Αν το επιπλήξετε για τους τρόπους του, μπορεί να μην έρθει στο σπίτι, ακόμη και αν είναι Σαββατοκύριακο. Ωστόσο, αν προσπαθήσετε να καταλάβετε τους τρόπους του, και να δείξετε λίγη υπομονή, θα επιστρέφει κάθε μέρα, και ακόμη μπορεί να φέρει τους φίλους του μαζί και να περάσουν πολύ χρόνο μαζί σας.

Οι ρομαντικές αναζητήσεις συνήθως αρχίζουν νωρίς και μπορεί να χρειαστεί να το μυήσετε στον κόσμο του αντίθετου φύλου πολύ πριν από τα άλλα παιδιά. Δεν είναι πολύ καλό με τα οικονομικά και θα πρέπει να το διδάξετε τη σημασία του χρήματος με το δύσκολο τρόπο. Μη γεμίζετε τις τσέπες τους όταν ξοδεύουν τα μιας εβδομάδας σε μία μόνο μέρα. Σιγά-σιγά, θα μάθουν. Το παιδί Τοξότης είναι συνήθως ανήσυχο και εσείς θα πρέπει να κρατήσετε σταθερή τη συμμετοχή σε διάφορες δραστηριότητες. Τα ασαφή πράγματα θα το κάνουν λυπημένο και ανιδιοτελές.

Η θρησκεία μπορεί να το ενδιαφέρει και ίσως να συμμετέχει ενεργά σε αυτήν. Θα ενδιαφέρεται στο να γυρίσει όλο τον κόσμο και θα βάλει τον ιδεαλισμό του να δουλέψει. Ο Τοξότης πρέπει να έχει πάντα μια αιτία, χωρίς την οποία δεν μπορεί να προχωρήσει. Πιστεύει στα αστέρια και στις θαυμαστές ιδιότητές τους. Ποτέ δεν θα εξαρτηθεί πολύ από εσάς, ούτε όμως και θα αποσπαστεί  τελείως. Αφήστε το να δει τα όνειρά του, να τρέξει στο βρεγμένο χορτάρι και να κλείνει το μάτι στο κορίτσι της διπλανής πόρτας. Απλά να είστε «μαζί» του, όταν σας κοιτάζει με ενθουσιασμό από μακριά, σίγουρα θα έρθει μαζί σας και πάλι!

Ζώδια & Ιδιότητες

Συμβατότητες

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Συνταγές Μαγειρικής.