Υπάρχουν τόσες ομοιότητες στις προσωπικότητες του Καρκίνου και του Ζυγού, όσες και διαφορές. Και οι δύο θέλουν αρμονία στη ζωή τους και προσπαθούν να μένουν όσο πιο μακριά από έχθρες και διχόνοιες. Είναι διακριτικοί με τα συναισθήματα των συντρόφων τους και ευαίσθητοι στις ανάγκες τους. Στον Καρκίνο αρέσει να ζει μια ειρηνική ζωή, χωρίς αντιπαραθέσεις, και το ίδιο ισχύει και για το Ζυγό. Όσον αφορά τα αρνητικά, ο Ζυγός είναι πολύ πιο πρακτικός, ορθολογιστής, ισορροπημένος και με άτομο με ανοιχτό πνεύμα σε σχέση με τον Καρκίνο. Υπάρχουν φυσικά και άλλοι παράγοντες, που επηρεάζουν τη συμβατότητά τους.

Ο Καρκίνος φαίνεται να επηρεάζονται πάρα πολύ από τους άλλους ανθρώπους και να λαμβάνει αποφάσεις με βάση τα συναισθήματα και την πίστη του. Πιστεύει στην επικοινωνία, αλλά πολύ λιγότερο από ένα Ζυγό. Ο Ζυγός, αντιμετωπίζει το σύντροφό του ισότιμα. Ωστόσο, ο Καρκίνος θέλει είτε να περιποιείται το σύντροφό τους ή να τον περιποιούνται, όπως ένα παιδί. Θέλει να εξαρτάται συναισθηματικά και ψάχνει έναν ώμο να ακουμπήσει, ή επιθυμεί ο/η σύντροφός του να εξαρτάται από αυτόν. Αν και οι διαφορές αυτές μπορεί να προκαλέσει κάποια προβλήματα μεταξύ τους, εφόσον κάνουν κάποιες προσπάθειες, η σχέση αυτή μπορεί να είναι πραγματικά όμορφη.

Καρκίνος άνδρας - Ζυγός γυναίκα
Η σχέση αυτή έχει πιθανότητες να προχωρήσει. Η αρχή θα είναι πολύ καλή, το κύριο πρόβλημα όμως θα προκύψει στην πορεία, σε μια πιο μόνιμη βάση. Ένας από τους τομείς όπου θα παρουσιαστούν διαφορές είναι ο οικονομικός, σε εκείνον αρέσει η αποταμίευση και σε εκείνη τα ψώνια. Εκείνος είναι πολύ πιο πρακτικός και λογικός από εκείνη, που πράγματι είναι πιο ξένοιαστη για τη ζωή και επιθυμεί να ζει την κάθε μέρα όπως έρχεται. Εκείνος μπορεί μερικές φορές να μην εκφράζει πλήρως τα συναισθήματά του, κάτι που την ενοχλεί πάρα πολύ. Ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσει αυτή η σχέση είναι η συζήτηση.

Καρκίνος γυναίκα - Ζυγός άνδρας
Η συμβατότητα αυτή της σχέσης θα απαιτήσει ειλικρινείς προσπάθειες εκ μέρους και των δύο καθώς και μεγάλο βαθμό επικοινωνίας. Αυτός θέλει πνευματική διέγερση και εκείνη  χρειάζεται την αγάπη και το ρομαντισμό. Αλλά, αν καταφέρει να ζεστάνει την καρδιά του, θα πρέπει να αντιμετωπίσει τα πάθη του, τα οποία μπορούν να την πνίξουν. Θα πρέπει να εργαστούν πολύ, αφενός, στο να γνωρίσει ο ένας τις επιθυμίες του άλλου και αφ’ ετέρου στην προσπάθεια να τις εκπληρώσει. Αν τελικά, οι προσπάθειες υπάρξουν, αξίζουν τα αποτελέσματα.

Ζώδια & Ιδιότητες

Συμβατότητες

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Συνταγές Μαγειρικής.