Τα ζώδια του Καρκίνου και του Τοξότη έχουν ορισμένες διαφορές όσον αφορά την προσωπικότητά τους. Ο Τοξότης δεν συνδέεται τόσο με την οικογένεια και το σπίτι του, όπως ο Καρκίνος και αυτό μπορεί να είναι ένας από τους βασικούς λόγους για συγκρούσεις μεταξύ τους. Ο Τοξότης θέλει να βρίσκεται έξω και να εξερευνεί τον κόσμο, ενώ ο Καρκίνος επιθυμεί να μείνει σπίτι του και να απολαύσει την οικογενειακή ζωή. Ο Τοξότης έχει μεγάλη ανάγκη ελευθερίας και ο Καρκίνος ανάγκη για σταθερότητα και ασφάλειας, κάνοντας την πραγματοποίηση αυτής της σχέσης δύσκολη. Τα εξωστρεφή συναισθήματα του Τοξότη είναι τελείως αντίθετα με τα βαθιά, έντονα συναισθήματα του Καρκίνου.

Τον Καρκίνο ίσως να μην είναι σε θέση να κατανοήσουν όλοι τη φιλοσοφία του απέναντι στη ζωή, αφού ο ίδιος προσκολλάται  στους ανθρώπους και τα πράγματα που είναι κοντά του. Αν και οι διαφορές αυτές φαίνεται να συγκρούονται, μπορούν επίσης να αλληλοσυμπληρώνονται, εφόσον και οι δύο κάνουν προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση, δηλ. να αποδεχθούν τα λάθη τους και να εκτιμήσουν τις ιδιότητες του άλλου ατόμου. Η ανεξαρτησία ενός Τοξότη μπορεί να κάνει τον Καρκίνο να αισθάνεται ανασφαλής και αντίστοιχα η υπερβολική προσήλωση του Καρκίνου μπορεί να κάνει τον Τοξότη να ασφυκτιά. Τα ειλικρινή λόγια του Τοξότη θα συμβάλλουν περαιτέρω στη συμβατότητα της σχέσης αυτού του ζευγαριού.

Καρκίνος άνδρας - Τοξότης γυναίκα
Αυτή η σχέση έχει πιθανότητες να ευδοκιμήσει, αλλά και οι δύο τους πρέπει να κάνουν τις προσπάθειές τους. Εκείνη θα πρέπει να μάθει να είναι λίγο περισσότερο υπεύθυνη απέναντι στη ζωή και ακόμα να αρχίσει να αγαπά την οικογένεια και το σπίτι. Από την άλλη πλευρά, εκείνος θα πρέπει να είναι λίγο περιπετειώδης και κατά καιρούς να το ρίχνει και λίγο έξω. Σε εκείνον αρέσει η προσκόλληση και εκείνη θέλει την ανεξαρτησία και την ελευθερία της.  δυσπιστία τους πρέπει να ελέγχεται, ακόμα και όταν του δίνονται πολλές αφορμές να είναι δύσπιστος. Αν και δεν είναι μια από τις εύκολες σχέσεις, εξακολουθεί να είναι εφικτή αν κάποιος είναι αποφασισμένος να την κρατήσει.

Καρκίνος γυναίκα - Τοξότης άνδρας
Στην περίπτωση της γυναίκας Καρκίνου και του άνδρα Τοξότη, οι πιθανότητες επιτυχίας μειώνονται πολύ περισσότερο. Αν και, στα αρχικά στάδια, αυτή μπορεί να αισθάνεται έλξη για την εξωστρεφή και περιπετειώδη προσωπικότητά του, με τον καιρό πάρα πολλά από όλα αυτά θα αρχίσουν να την νευριάζουν. Ακόμα και το συναίσθημα της ανάγκης προστασίας δεν μπορεί να επιτευχθεί, δεδομένου ότι εκείνος δεν θέλει να παραμένει στάσιμος και μπορεί να είναι πολύ απασχολημένος με την διερεύνηση νέων πραγμάτων στη ζωή. Είναι επίσης πολύ ερωτότροπος από τη φύση του και αυτό θα την κάνει πιο ανασφαλή. Αν και σπίθες αγάπης πετάγονται συχνά στο ερωτικό πεδίο, ωστόσο δεν μπορείτε να είστε σίγουροι αν τελικά θα υπάρξει κάτι βαθύτερο.

Ζώδια & Ιδιότητες

Συμβατότητες

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Συνταγές Μαγειρικής.