• Κυρίαρχος Πλανήτης: Αφροδίτη
  • Πλησιέστερο Μέταλλο: Χαλκός
  • Τυχερή Ημέρα: Παρασκευή
  • Τυχερά Χρώματα: παστέλ αποχρώσεις του ροζ και μπλε


Το έβδομο ζώδιο, ο Ζυγός κυβερνάται από την Αφροδίτη, τον πλανήτη της ομορφιάς. Ο κυρίαρχος πλανήτης του Ζυγού είναι ο ίδιος με εκείνον του ζωδίου του Ταύρου. Στην αρχαιότητα, η Αφροδίτη ήταν θεά του έρωτα και της ομορφιάς. Ο πλανήτης υποτίθεται ότι προσδίδει τις καλύτερες πλανητικές επιρροές. Οι άνθρωποι που κυριαρχούνται από την Αφροδίτη, κατέχουν μια πολύ αρμονική φύση και αγωνίζονται για την ευτυχία και τη συντροφικότητα. Μερικά ωραία χαρακτηριστικά που συναντώνται σε ένα τέτοιο άτομο είναι η ομορφιά, η γοητεία, η αγάπη για τη μουσική και την ευθυμία.

Επίσης αγαπούν να έχουν ένα άνετο περιβάλλον και προσπαθούν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την δημιουργία του. Αγαπούν την οικογενειακή ζωή και τους φίλους τους, και συνήθως μένουν μαζί τους για πάντα. Ο πλανήτης έχει και κάποιες αρνητικές συνέπειες, οι οποίες εμφανίζονται από χαρακτηριστικά όπως η έλλειψη αρμονίας και με το να είναι πολύ συναισθηματικοί σε συγκρούσεις. Ακόμη και η παραμικρή αμέλεια μπορεί να τους προσβάλλει και να τους βάλει σε περισυλλογή. Παρανοήσεις είναι δυνατό παρουσιαστούν αν δεν επιλέγουν τους φίλους τους προσεκτικά.Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν στο ζώδιο του Ζυγού, και κάτω από τον πλανήτη της Αφροδίτης, μπορεί να γίνουν απρόσεκτοι και τεμπέληδες. Έχουν την τάση να μετακινούνται σε νέους φίλους και νέους τομείς, αν η αγάπη που τους προσφέρουν δεν είναι αμοιβαία. Αυτό τους φαίνεται λίγο παράδοξο στους ανθρώπους που τους περιβάλλουν. Τείνουν επίσης να αξιολογούν την εμφάνιση περισσότερο από την πραγματική αξία του ατόμου. Οι Ζυγοί δεν είναι επίσης σε θέση να λαμβάνουν αποφάσεις κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης ανάγκης. Διστάζουν ακόμη και εμπρός στον κίνδυνο.

Αγαπούν όλα τα είδη πολυτελείας και τον αριστοκρατικό διαβίωσης. Αγαπούν να είναι ένα μέρος των κοινωνικών εκδηλώσεων, τις δημόσιες συγκεντρώσεις, πάρτι της υψηλής κοινωνίας, κλπ. Επειδή κυβερνώνται από την Αφροδίτη τείνουν να έχουν μια ισορροπημένη προσέγγιση στη ζωή και την ανώτερη γεύση. Ξέρουν ότι μπορούν εύκολα να έχουν χημεία με όλους, αλλά σπάνια δείχνουν υπερηφάνεια ή αλαζονεία. Οι Ζυγοί πρέπει να έχουν κάποιο σύντροφο όλο το χρόνο, δεδομένου ότι μισούν να είναι μόνοι. Ο πλανήτης Αφροδίτη σχετίζεται με τις πτυχές της ζωής του ωραίου επομένως τους αρέσει το καλό φαγητό, το ποτό, ο γάμος, η γονιμότητα, κ.λπ.

Το μέταλλο που συνδέεται με την Αφροδίτη είναι ο χαλκός, που τείνει να πάρει παστέλ αποχρώσεις όταν θερμαίνεται. Η Αφροδίτη επηρεάζει τα νεφρά και τα αισθητήρια όργανα του σώματος. Συνδέεται με όμορφα πράγματα, όπως μαργαρίτες, νάρκισσους, κύκνους και δελφίνια, περιστέρια, όμορφα πουλιά, κ.λπ. Οι ημιπολύτιμοι λίθοι που σχετίζονται με αυτόν τον πλανήτη είναι lapis lazuli, cornelian, ζαφείρι, κλπ. Η τυχερή τους ημέρα είναι η Παρασκευή και οι παστέλ αποχρώσεις του ροζ και μπλε θεωρούνται τα τυχερά χρώματά τους.

Ζώδια & Ιδιότητες

Συμβατότητες

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Συνταγές Μαγειρικής.