Ο Τοξότης όπως και οι Ιχθείς έχουν αρκετά ζωηρή φαντασία και οι δύο τους πρέπει να έχουν ένα όνειρο για το οποίο να ζήσουν τη ζωή τους. Τα περισσότερα από τα όνειρά τους είναι πέρα από την κατανόηση των άλλων ανθρώπων και αυτό τους ενώνει και τους κάνει να νιώθει ο ένας τον άλλο. Η γενναιοδωρία είναι ενταγμένη στην ψυχή τους και η μιζέρια  και οι περιορισμοί είναι κάτι δεν τους ταιριάζουν. Ένας Τοξότης και ένας Ιχθύς είναι πολύ ρομαντικοί και ιδεαλιστές. Ωστόσο, οι δυο τους έχουν πάρα πολλές διαφορές, που κάνουν τη συμβατότητα της σχέσης τους δύσκολη.

Οι Ιχθείς είναι πολύ παθητικοί, ενώ ο Τοξότης είναι γεμάτος από ατέλειωτη ενέργειας. Χρειάζεται να είναι δραστήριος όλη την ώρα για να απελευθερώσει υπερβολική ενεργητικότητά του. Ο χαλαρός ρυθμός των Ιχθύων μπορεί να τον ερεθίσει αρκετά. Οι Ιχθείς είναι πολύ ευαίσθητοι και ανυστερόβουλοι και τα σκληρά λόγια του Τοξότη μπορεί να τους βλάψουν σοβαρά, αν και αυτό δεν θα γίνει ποτέ από πρόθεση. Η σχέση τους είναι αρκετά συγκεχυμένη, κάποιες φορές είναι αρκετά συμβατή και κάποιες άλλες φορές εντελώς ασύμβατη. Η ανάγκη του Τοξότη για την ελευθερία και την ανεξαρτησία μπορεί να κάνει τους Ιχθείς, ο οποίοι τείνουν να προσκολλώνται, πολύ ανασφαλείς.

Οι Ιχθείς είναι επίσης πολύ αμφιταλαντευόμενοι και αναποφάσιστοι, μια άλλη ιδιότητα που μπορεί να εξοργίσει τον Τοξότη. Ο Τοξότης δεν φημίζεται για τη διακριτικότητά του, που τόσο πολύ απαιτείται, όταν ασχολείται με ους Ιχθείς. Οι συνομιλίες τους θα είναι πάντα γεμάτες φλέγοντα θέματα και δύσκολα θα συμφωνήσουν. Αν κάνουν μια μικρή προσπάθεια, αυτή η σχέση μπορεί να λειτουργήσει. Οι Ιχθείς μπορούν να διδάξουν ευαισθησία και λεπτότητα τον Τοξότη και να διδαχθούν από αυτόν, πώς να διαχειρίζονται τη ζωή τους.

Τοξότης άνδρας – Ιχθύς γυναίκα
Δεν είναι πολύ εύκολο για έναν Τοξότης και μια Ιχθύ να συνεχίσουν τη σχέση τους με άνεση για πάρα πολύ καιρό. Μερικές βασικές διαφορές, εάν δεν διευθετηθούν εγκαίρως, μπορεί να οδηγήσουν σε καταστροφικά αποτελέσματα, αν και η χημεία μεταξύ τους είναι μεγάλη. Ζει σε ένα ονειρικό δικό της κόσμο της, όπου υπάρχουν ελάχιστοι ακόμη. Αυτός, από την άλλη, ζει στον πραγματικό κόσμο, αλληλεπιδρά με πραγματικούς ανθρώπους και τους αρέσει να παρατηρεί και να θαυμάζει. Η ερωτική φύση του και η έλλειψη δέσμευσης θα την κάνει ανασφαλή και η πολύ προσκόλληση θα τον κάνει να αισθάνεται καταπιεσμένος.

Τοξότης γυναίκα – Ιχθείς άνδρας
Η διατήρηση της σχέσης μεταξύ μιας γυναίκας Τοξότη και ενός άνδρα Ιχθύ θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια εκ μέρους και των δύο. Αν και το πάθος του μπορεί να την γοητεύσει αρχικά, αυτή σύντομα θα αρχίσει να αισθάνεστε ότι εκείνος περιμένει πολύ περισσότερη εγγύτητα από όση είναι έτοιμη να του δώσει. Είναι σαν ένα ελεύθερο πουλί, που της αρέσει να έχει πλήρως την ελευθερία της και δεν φαίνεται να είναι πολύ πρόθυμη να την παραχωρήσει. Αυτός δεν συμμερίζεται την αίσθηση της περιπέτειας που την διακατέχει, και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερα προβλήματα. Είναι πάρα πολύ ειλικρινής να σέβεται την ευαισθησία του και μπορεί να καταλήξει να τον πληγώνει συχνά.

Ζώδια & Ιδιότητες

Συμβατότητες

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Συνταγές Μαγειρικής.