Το παιδί Αιγόκερως έχει μια ωριμότητα πέραν της ηλικίας του. Μπορεί, ενίοτε, να σας κάνει να ντραπείτε, όταν προσπαθείτε να μιλήσετε μαζί του όπως σε ένα τυπικό μωρό ή μικρό παιδάκι. Από την παιδική ηλικία του, θα αφοσιωθεί και θα είναι θετικό σε ότι κάνει. Δεν είναι το παιδί που θα κάνει περιττά ξεσπάσματα, αλλά θα είναι σε θέση να μεταφέρει την αποδοκιμασία ή την ενόχληση του. Μόλις δώσει το μήνυμά του σε εσάς, θα περιμένει την απάντησή σας. Σε περίπτωση που πείτε όχι, θα το αποδεχθεί, αν το πράγμα δεν είναι τόσο σημαντικό.

Ωστόσο, αν είναι κάτι το σημαντικό, θα περιμένει υπομονετικά μέχρι την ώρα που θα ικανοποιήσετε τις απαιτήσεις του. Με τον καιρό, το παιδί σας Αιγόκερως θα γίνεται όλο και πιο οργανωμένο. Τα παπούτσια του θα είναι στην παπουτσοθήκη, τα βιβλία στη βιβλιοθήκη και τα ρούχα στη ντουλάπα. Δεν θα κάνει πολλές πλάκες και θα είναι πιο δεμένος με την οικογένειά. Θα έχει λίγους στενούς φίλους με τους οποίους θα μοιραστεί τα συναισθήματά του. Μόλις έρχεται σπίτι από το σχολείο, το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι τα μαθήματά του. Όλα τα άλλα πράγματα έρχονται μετά από τα καθήκοντα και τις ευθύνες του.Τα παιχνίδια του παιδιού Αιγόκερω είναι σπάνια παιδικά. Παίζουν συνήθως το δάσκαλο, το γιατρό, το μηχανικό, τη μαμά ή ο το μπαμπά. Περιέργως, φαίνονται αρκετά πειστικά σε αυτούς τους ρόλους. Ασχολούνται με την τέχνη και τη μουσική και θα περάσετε τις ώρες σας, απολαμβάνοντας τα. Ένα παιδί Αιγόκερως ποτέ δεν θα σπαταλήσει το χρόνο του σε άχρηστα παιχνίδια, αλλά πάντα θα συμμετέχει σε κάτι εποικοδομητικό. Πρακτικά θα πρέπει να το αναγκάσετε να βγει έξω και να παίξει κάτω από τον ήλιο. Δεν θα είναι γρήγορο στη μάθηση, αλλά πάντα θα καταφέρνει να πάρει Α στο σχολείο.

Θα προχωράει αργά, αλλά στο τέλος, θα αφήσει τα άλλα παιδιά πολύ πίσω του. Αν είναι γεννημένο τον Ιανουάριο είναι σχεδόν πάντα σεμνό και σπάνια είναι αγενές με τους άλλους. Όντως, μπορεί να αισθάνεστε ότι τα άλλα παιδιά το παραμελούν και το παραγκωνίζουν. Μην ανησυχείτε! Μπορεί να είμαι υπομονετικός με αυτούς τους ανθρώπους, αλλά ξέρει πώς να φροντίσει τον εαυτό του. Θα βρει τον ένα ή τον άλλο τρόπο για να τα καταφέρει. Ένα παιδί Αιγόκερως θα ενδιαφερθεί για το αντίθετο φύλο, αλλά θα είναι πολύ ντροπαλό. Θα πρέπει να χειρίζεται τα συναισθήματά του με μεγάλη προσοχή σε αυτόν τον τομέα γιατί να μη γίνει πολύ κλειστό παιδί.

Αν δεν σας πίεσε ως τώρα, ένα παιδί Αιγόκερος θα είναι πολύ ευχάριστο, ανεκτικό και αξιαγάπητο. Θα δώσει στους ηλικιωμένους το σεβασμό που τους αξίζει και θα σας βοηθήσει όπως μπορεί. Δε θα πρέπει να του φωνάζετε κάθε τόσο, για να τακτοποιήσει το δωμάτιό του. Ποτέ δεν θα απομακρυνθεί πάρα πολύ μακριά από το σπίτι και πάντα θα επιστρέψει πριν ξεκινήσετε να το ψάχνετε. Θα είναι εντελώς πρακτικό και δεν θα παραδοθεί  στις συνήθεις παιδικές φαντασιώσεις. Τι κι αν, κατά καιρούς, θεωρεί ότι είναι ο γονέας και εσείς το μωρό, θα σας σέβεται και θα φροντίζει για σας, όταν δεν θα αισθάνεστε πια τόσο νέος!

Ζώδια & Ιδιότητες

Συμβατότητες

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Συνταγές Μαγειρικής.