Ο Ωροσκόπος είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στην Αστρολογία για την διερεύνηση της προσωπικότητας του κάθε ανθρώπου. Ο Ωροσκόπος δεν αναφέρεται σε κάποιο πλανήτη ή κάποιο άλλο ουράνιο σώμα, παρά μόνο στο ζώδιο που ανατέλλει κατά τη στιγμή της γέννησης του ατόμου. Προκύπτει κατόπιν υπολογισμών που λαμβάνουν υπόψη την τοπική ώρα γέννησης αλλά και το γεωγραφικό μήκος και πλάτος.

Αυτό εξηγεί και το γεγονός ότι δυο άτομα με το ίδιο ζώδιο, έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά Κατά τη διάρκεια του 24ώρου ο ωροσκόπος (ο αστερισμός του), διατρέχει πλήρως το ζωδιακό κύκλο διαφοροποιώντας με αυτό τον τρόπο τα χαρακτηριστικά του κάθε ατόμου. Κάθε 4 λεπτά της ώρας ο ωροσκόπος διανύει μια μοίρα και για να διανύσει και τις 30 μοίρες που αναλογούν σε κάθε ζώδιο απαιτούνται 2 ώρες. Για’ αυτόν ακριβώς το λόγο, όταν συντάσσεται ένα προσωπικό ωροσκόπιο, η ώρα γέννησης παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.


Ο Ωροσκόπος, συνδέεται ουσιαστικά με τη στιγμή που το παιδί αφήνει την προστασία της κοιλιάς της μητέρας του και αρχίζει πλέον το συναρπαστικό ταξίδι του αλλά και την προσαρμογή του στον κόσμο που το περιβάλλει. Με αυτό τον τρόπο δείχνει το χαρακτήρα του αλλά και τον τρόπο που θα εκφραστεί και θα αντιμετωπίσει αυτή τη νέα κατάσταση, σαν μια ξεχωριστή και ανεξάρτητη προσωπικότητα.

Ζώδια & Ιδιότητες

Συμβατότητες

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Συνταγές Μαγειρικής.